Nytt terrassesystem fra ROCKWOOL effektiviserer byggeprosessen

Enkel og rask utlegging, høy belastningsevne og god brannsikkerhet. Det er de viktigste egenskapene i det nye terrassesystemet fra ROCKWOOL som er basert på en tre-i-en-løsning for isolering av tak. Systemet heter TOPROCK Terrace System og lanseres nå i det nordiske byggemarkedet.

TOPROCK Terrace System, roof terrace

Et godt isolert tak er en av de mest effektive måtene å redusere energikostnadene til et bygg på. Samtidig velger flere og flere boligeiere å lage takterrasser for å utnytte kvadratmeterne best mulig. Med lanseringen av TOPROCK Terrace System blir ROCKWOOL den første leverandøren av et komplett takterrassesystem laget av mineralull som tåler persontrafikk eller permanente belastninger som møbler eller plantekasser. I tillegg gir steinullen forbedret lydisolering, slik at man ikke hører skritt fra terrassen inne i boligen.

Effektiviserer arbeidet, reduserer tunge løft og minimerer avfallet

Det nye terrassesystemet er en kostnadseffektiv løsning for isolering av flate tak. Systemet er en videreutvikling av den eksisterende TOPROCK CFT løsningen for takisolering. Med dette systemet er det enkelt å bygge energieffektive tak der fallet skapes med hjelp av isolasjonen.

”Med TOPROCK Terrace System kan vi presentere en enkel isolasjonsløsning som forenkler arbeidet på byggeplassen og reduserer tunge løft. Det nye systemet består av tre deler: lameller som gir fall, en underlagslamell og en trykkfordelende topplate, som raskt og enkelt kan plasseres på en takflate. Systemet er enkelt uten mye forarbeid, og det sparer tid og effektiviserer arbeidsprosessen”, forteller Hans Henrik Ter-Borch, sjef for produktutvikling hos ROCKWOOL Nordics.

Systemet leveres samlet på en miljøpall som inneholder en komplett leveranse for et bestemt antall kvadratmeter. Dette minimerer avfallet og utleggingen effektiviseres. Miljøpallen er laget av isolasjon, så alt som blir igjen etter monteringen er en resirkulerbar beskyttelsesfolie. Dessuten er systemet uorganisk, noe som gir en holdbar og bæredyktig løsning.

Brannsikkerhet er avgjørende på tak

TOPROCK Terrace System er laget av brannsikker steinull. Dette gir en høy brannsikkerhet på byggets tak helt fra starten av byggeprosessen.

”Brannsikkerhet i takkonstruksjoner kan ha avgjørende betydning for hvor raskt en brann utvikler og sprer seg. TOPROCK Terrace System er laget av brannsikker isolasjon og om en brann skulle oppstå vil steinullen forsinke brannspredningen og samtidig beskytte den bærende konstruksjonen i bygningen. Det betyr at beboerne får lenger tid til å komme seg i sikkerhet, og de materielle skadene på bygningen begrenses”, sier Hans Henrik Ter-Borch.

På grunn av steinullens brannegenskaper behøver ikke takterrassen å bli brannsikret med andre materialer. Dette bidrar til en effektivisering av arbeidsprosessen både ved rehabilitering og ved nybygg.

Fakta om ROCKWOOL TOPROCK Terrace System

  • Nytt, innovativt system til oppbygging av takterrasser.
  • Prinsippet bak systemet er en videreutvikling av takisolasjonsløsningen TOPROCK CTF. Det unike ved TOPROCK Terrace System er at man med systemet, som består av et fåtall elementer, kan bygge komplette isolasjonsløsninger med fall.
  • Reduserer tunge løft og effektiviserer arbeidet for taktekkeren.
  • Leveres samlet på en miljøpall. Miljøpallen er bygget av isolasjon og etterlater derfor minimalt med avfall. Alt som er igjen etter monteringen er en resirkulerbar beskyttelsesfolie.
  • Miljøvennlig produkt, som oppfyller de nordiske miljøkravene.
  • Gir innebygget lydisolering så trinn på terrassen ikke høres inne i boligen.

Om oss

Konsernet ROCKWOOL er verdens ledende leverandør av produkter og løsninger basert på steinull.