Nytt fasadesystem gir kortere prosjekteringstid og mindre feil

Med lanseringen av det nye fasadesystemet REDAir MULTI kan arkitekter, entreprenører og montører ta farvel med de aller fleste utfordringene som bruk av tradisjonelle fasadesystemer medfører. For nå er det slutt på både å tilpasse isolasjonen i det bærende systemet, holde oversikt over mange ulike komponenter og bekymringer med senere vedlikehold av fasadens bærende system. Det er ROCKWOOL-konsernet som står bak REDAir MULTI – et helhetlig system som gjør prosjektering og montering nærmest til en lek. Systemet inngår i produktfamilien ROCKWOOL REDAir der det ventilerte fasadesystemet REDAir FLEX allerede har en befestet markedsposisjon i Norge.

News, press release, REDAir MULTI, facade

I disse dager lanseres det ventilerte fasadesystemet REDAir MULTI. Det er et komplett system med lekter, beslag, isolasjon og skruer. Alt er tatt hensyn til - fra skisseutkastet hos arkitekten til monteringen og fasadens levetid. Målet er å forenkle byggeprosessen fra den første designideen til den siste skruen er satt inn – både når det gjelder tid og kompleksitet. 
 
Redusert prosjekterings- og monteringstid 
Den gjennomtenkte løsningen med egne beslag, skruer og isolasjon gjør det enkelt for arkitekter å prosjektere med REDAir MULTI. Det helhetlige systemet medfører også at montørene kun bruker omtrent halvparten så lang tid som ved montering av tradisjonelle fasadesystemer. REDAir MULTI er derfor en god nyhet for utbyggeren, som kan ferdigstille bygget raskt og effektivt og få full utnyttelse av isolasjonen på et tidligere stadie. 

- REDAir MULTI gjør arbeidsprosessen fra prosjekt til ferdig bygg mye enklere. Systemets alt-i-ett-løsning passer godt inn og ønskes velkommen i byggebransjen, der tid er penger. Våre montører har testet systemet og alle  legger vekt på enkelheten, forteller direktør Jørgen H. Mathiesen hos entreprenørfirmaet Kai Andersen A/S.

Monteringsfeil reduseres til et minimum 
Normalt forbinder man raske prosesser med risiko for feil. Slik er det ikke med REDAir MULTI. Systemets komponenter, som er gjennomtenkt fra A til Å, minimerer rett og slett mulighetene for monteringsfeil. 

- Vi har bestrebet oss på å ikke overlate noe til tilfeldighetene. Med REDAir MULTI har vi utviklet et system der det nesten ikke er mulig å sette elementene feil sammen. Vi håper dette gir høyere tempo og mindre bekymring for feil i byggeprosessen, sier Hans Henrik Ter-Borch, produktsjef i ROCKWOOL Norden. Han forteller at REDAir MULTI kommer på markedet i mars 2017 og kan kjøpes hos byggevareforhandlere over hele landet.

Vedlikeholdsfritt system
REDAir MULTI er 100 prosent uorganisk og krever derfor ikke vedlikehold. Denne egenskapen harmonerer med ROCKWOOL-konsernets ønske om å gjøre både byggeprosessen og senere vedlikehold av bygninger enklere. 

Fakta om ROCKWOOL REDAir Multi 

 • REDAir MULTI er en del av ROCKWOOL-konsernets produktfamilie REDAir, som også inneholder fasadesystemet FLEX og LINK.
 • REDAir MULTI består av :
  • Galvanisert stålslekt med innebygget friksjonselement for innfesting i isolasjonen
  • Aluminiumsprofil for å justere og korrigere eventuelle skjevheter i fasaden
  • Skruer, klips, festebeslag og glidebeslag
 • REDAir MULTI
  • Er 100 prosent uorganisk, og derfor vedlikeholdsfritt
  • Gir mulighet for fritt valg av fasadekledning
  • Gir større opprettingsmulighet for klimaskjermen
  • Har ingen begrensninger i byggehøyde

Om ROCKWOOL-konsernet
AS ROCKWOOL er en del av ROCKWOOL Group. Med 2 fabrikker og 235 ansatte i Norge er vi den lokale organisasjonen som tilbyr avansert byggisolasjon så vel som industrielle og tekniske løsninger.
I ROCKWOOL Group er vi opptatt av å gi merverdi til alle som kommer i kontakt med våre løsninger. Vår kompetanse er tilpasset å kunne håndtere mange av dagens viktigste utfordringer som er knyttet til bærekraft og utvikling. Dette omfatter alt fra energiforbruk og støyforurensning til brannvern, vannmangel og oversvømmelse. Vårt produktutvalg gjenspeiler mangfoldet i verdens behov og bidrar samtidig til å redusere våre interessenters eget karbonavtrykk.
Steinull er et allsidig materiale og danner grunnlaget for all vår virksomhet. Med om lag 10.500 entusiastiske kolleger i 38 land er vi verdensledende når det gjelder steinullbaserte løsninger. Vi leverer alt fra byggisolasjon til akustiske himlinger, fra systemer for ytterkledning til hagebruksløsninger, fra tekniske fibre for industriell bruk i prosessindustrien til isolasjonsløsninger innen marine og offshore

Om oss

Konsernet ROCKWOOL er verdens ledende leverandør av produkter og løsninger basert på steinull.