Ullerud Helsebygg

Bygging av Norges største pleiehjem i massivtre krever en brannsikker fasadeløsning

Ullerud Helsebygg, Drøbak

Bygninger i massivtre er en voksende tendens i Norden og Norge er ingen unntagelse. For kort tid siden åpnet Norges største pleiehjem i massivtre. Valget av nettopp tre stiller høye krav til brannsikkerheten og det fikk byggherren til å isolere bygningen med en steinulløsning fra ROCKWOOL.


I Syd- Norge – nærmere bestemt Drøbak – er det største byggeprosjektet i Frogn kommunes historie og Norges største pleiehjem i massivtre for kort tid siden blitt ferdigstilt. Pleiehjemmet Ullerud Helsebygg er bygd som et passivhus og har fått miljøklassifiseringen Very Good av BREEAM-NOR. Kombinasjonen av passivhus og fleretasjer trebygg, stiller høye krav til både brann- og isolasjonsløsning


Et spesielt bygg som stiller store krav til byggematerialene 
Siden bygget er av massivtre og samtidig et pleiehjem, hvor over hundre eldre personer skal bo, har brannsikkerheten hatt en høy prioritet for Prosjektleder Pål Atle Johansen fra AF Gruppen. Det har derfor vært avgjørende med høyest mulig brannsikkerhet for å beskytte både beboere og bygningen i tilfelle av brann. Og her, spilte type av fasadeløsning en avgjørende rolle.

Utover at REDAir FLEX er brannsikkert og gir en effektiv byggeprosess bidrar fasadesystemet, siden det er uorganisk og fuktavvisende, også til et optimalt inneklima.


Naturlig løsning til bæredyktige bygg
I takt med at bygg i massivtre, som Ullerud Helsebygg, ses oftere og oftere, stiller også byggherrene strengere krav til de andre materialene som skal inngå i bygget. Her kan produkter og systemløsninger fra ROCKWOOL bidra til å gjøre bygget mer bærekraftig.

«Steinull sine unike innebygde egenskaper passer naturlig inn i fremtidens bærekraftig bygg på flere nivåer”. Steinull er basert på stein, et naturlig og fornybart material som bevarer sin funksjon i hele byggets levetid. Ved endt bruk kan det resirkuleres til nytt materiale og brukes videre i nye bygg, sier Christer Engelstad, konsulent hos ROCKWOOL Norge.

Reference case, Norway, Drøbak, Ullerud Helsebygg, massive wood, REDAir FLEX, facade, nursing home

Ullerud Helsebygg, REDAir FLEX løsning

Woman, man, computer, lunch and learn, learning

Meld deg, eller din bedrift, på et Lunch & Learn møte og lær mye mer om bruk av ROCKWOOL steinull i bygg av massivtre.

Book Lunch & Learn

Fakta:

 
Sted:Drøbak i Akershus
Prosjekttype:Omsorgsbygg
Bruttoareal:12.000 kvm.
Bygherre:Frogn kommune
Byggeledelse:HR Prosjekt
Totalentreprenør:AF Bygg Østfold
Arkitekt:Jostein Rønsen Arkitekter, BAS Arkitekter