Moholt 50/50 - REDAir FLEX i et av Europas største byggeprosjekter i massivtre

Studentene i Trondheim har fått 632 nye klimavennlige leiligheter. Prosjektet omfatter blant annet fem nietasjers blokker i massivtre. Som fasadeisolasjon brukes ROCKWOOL REDAir FLEX.

REDAir FLEX

Nøkkelordene i hele prosessen har vært å bygge klimavennlig og energieffektivt. Studentsamskipnaden i Trondheim, som er byggherre, valgte derfor en trekonstruksjon. Samtidig la de også vekt på andre egenskaper som miljø, kvalitet, brannsikkerhet og totalkostnader ved materialet. Hemmeligheten bak energieffektive bygninger er heldekkende fasadeisolasjon.

- REDAir FLEX har veldig gode isoleringsegenskaper, samtidig som det gir minimal kuldebroer. Dessuten trenger vi ikke å bruke stendere eller dekke til i byggeperioden, forteller Jostein Wilmann fra entreprenøren Veidekke.

Trehusene i Moholt 50/50 har passivhusstandard med energitilførsel fra bergvarme. Kombinasjonen fører både til at energibehovet er lite, og til at den energien som tilføres, har svært lavt klimagassutslipp per kWh. Og siden bergvarmepumpen har frikjøling, gir den - sammen med isolasjonen fra ROCKWOOL - et behagelig inneklima.

Moholt 50/50 er Europas største prosjekt med massivtrehus og omfatter totalt 23 000 m2. De fem nietasjers blokkene utgjør et helt nytt kvartal i studentbyen Moholt like utenfor Trondheim. I tillegg til at ytterveggene er isolert med REDAir FLEX, er også innervegger, gulv og tak isolert med steinullsisolasjon fra ROCKWOOL. Det gir - i tillegg til et utmerket inneklima - god lydisolering samt optimal brannsikring.

- Vi hos Veidekke har gode erfaringer med systemet fra prosjekter andre steder i Norge, noe som gjorde det naturlig å bruke REDAir FLEX også her. Det har vist seg å være et godt valg, sier Jostein Wilman og fortsetter:

- Med tanke på både kostnader og resultat er jeg overbevist om at REDAir FLEX er den beste løsningen for prosjekter av denne typen.

Reference case, Norway, Trondheim, Moholt 50/50, climate action, massive wood, REDAir FLEX, apartments

Fakta:

 
Byggperiode:Mars 2015 - november 2016
Omfang:Fem høyblokker med ni etasjer (23 000 m²) som rommer 632 studentboliger, butikklokaler, barnehage med plass til 171 barn, bibliotek, aktivitetshus m.m. Under jorden er det 1 000 m² parkeringsareal. Området har 10 000 m² grøntareal.
Prosjektkostnad:Ca. 487 mill. NOK
Kunde:Sit
Arkitekt:MDH Arkitekter AS