Kids city - En miniatyrby for barn med REDAir FLEX i veggene

Flere fasadematerialer - men bare ett fasadeisoleringssystem. Det var utgangspunktet da Danmarks største Kids City ble bygd i København.

REDAir FLEX

REDAir FLEX gir arkitekten designfrihet, sier Christian Dahl, arkitekt hos NORD Architects Copenhagen.

Kids City i bydelen Christianshavn i København er unik på flere måter. Grunntanken bak kvartalet, som inneholder alt fra barnehage til fritidshjem, er de små individuelle enhetene som skaper liv og stemning i området. Hver bygning har sin spesielle design, og husene har ulikt fasademateriale.

- REDAir FLEX gjorde det mulig å kjede sammen bygninger med ulike designløsninger uten å måtte bytte fasadeisolasjon. Det var en utfordring, men her gir REDAir FLEX arkitekten frihet, forteller Christian Dahl. "Verdens bedste børneby", som området heter på dansk, er inspirert av Københavns mange bydeler med ulike fasader. Nøkkelordet under byggingen var derfor fleksibilitet. Siden konstruksjonen består utelukkende av betong, trengte man en lett fasadeisolasjon som samtidig kunne bære tyngre fasademateriale.

- Det betyr at vi har større frihet til å gjøre det vi har lyst til, noe som passer oss arkitekter. Og det er en frihet som gjelder for hele systemet, sier Christian Dahl og viser til mulighetene med REDAir LINK, hardt isolasjonsmateriale som vinduene festes i, og som også er brukt i barnebyen. Opptil ti ulike fasadematerialer er brukt til bygningene i barnebyen. Sammen bidrar de til å skape et helt eget kvartal for cirka 600 barn i alderen 0-17 år.

- Det har vært et kjempespennende prosjekt å jobbe med, og det har fått oppmerksomhet fra hele verden. Vi skal holde omvisninger med arkitekter fra både England og Danmark. Ambisjonen har vært å skape små bydeler innenfor et større område, og det er ingenting som uten videre kan kopieres. Dette er et unikt område for Christianshavn, avslutter Christian Dahl.

Reference case, Denmark, Copenhagen, REDAir FLEX, REDAit LINK, children city, facade

Fakta:

 
Byggperiode: Juli 2015 - August 2017
Størrelse: 4200 m² 
Omfang: Barnehage, fritidshjem, ungdomsklubb, grøntområder, torg, brannstasjon, rådhus, bakeri, restauranter, stadion og fabrikk
Projektkostnad: Ca. 120 miljoner DKK
Kund: København kommune
Arkitekt: Nord Architects i samarbejde med COBE, PK3, Grontmij